Chili sin carne
Een klassieke chili con carne maar dan zonder vlees. Een receptje dat ik al heel vaak gemaakt heb en dat bij iedereen in de smaak valt.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 2 paprika’s, gele of groene
- 2 wortelen
- 750 gram tomatenpassata
- 2 blikken kidneybonen ( 1 blik = 160 gram)
- 1/4 koffielepel kaneel
- 1/2 koffielepel komijn
- Peper en zout
Bereiding
- Snijd de ui en look fijn.
- Stoof aan in een beetje vetstof.
- Snijd ondertussen de wortelen en paprika’s in kleine stukken.
- Voeg toe aan de look en ui.
- Laat enkele minuten meestoven.
- Voeg de tomatenpassata toe.
- Voeg ook de kaneel, komijn, peper en zout toe.
- Laat sudderen totdat de groenten gaar zijn.
- Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef. Voeg de bonen toe als de groenten gaar zijn. Laat enkele minuten mee sudderen.
- Serveer met gekookte rijst, koriander en zure room
Tip
Je kan de chili ook makkelijk invriezen.