Glutenvrije koekjes met cranberries en witte chocolade
Deze koekjes zijn een variatie op de glutenvrije koekjes met hazelnoten die ik al regelmatig heb gemaakt.
Ingrediënten
- 100 gram glutenvrije bloem bijvoorbeeld Schär mix C
- 60 gram rietsuiker
- 60 gram boter (op kamertemperatuur)
- 1 ei
- 60 gram amandelmeel
- 60 gram fijngesneden witte chocolade
- 60 gram gedroogde cranberries
- 1 zakje vanillesuiker
- Enkele druppels vanille extract of 1/2 zakje vanillesuiker
- 1 snuifje zout
Bereiding
- Meng de boter met de rietsuiker.
- Voeg enkele druppels vanille extract toe.
- Klop het ei los met de vanillesuiker en klop het onder het botermengsel.
- Doe de bloem, amandelmeel en zout bij het deegmengsel en meng goed.
- Voeg de fijngesneden chocolade en cranberries toe en schep om.
- Leg een velletjes bakpapier op een bakplaat.
- Vorm van 1 flinke koffielepel koekjesdeeg kleine balletjes.
- Leg ze op de bakplaat. Laat voldoende afstand tussen de koekjes.
- Bak 10 tot 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Als je een mes steekt in de koekjes moet dit er droog uit komen.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Smakelijk!
Tips
Eet je lactosevrije?
- Dan kan je lactosevrije boter gebruiken bijvoorbeeld van Dilea of de lactosevrije boter van Albert Heijn
- De witte chocolade van Bonvita is lactosevrij en verkrijgbaar bij De Onlinedrogist
Zin in nog andere recepten? Deze vind je hier terug.