Glutenvrije én lactosevrije tiramisu
Tiramisu, een lekker dessert waar je altijd wel mee scoort! Het is ook niet zo moeilijk om te maken. Deze heb ik gemaakt met Amaretto. Eten de kids mee dan kan je de Amaretto weglaten.
Voor de koekjes gebruik ik de glutenvrije savoiardi koekjes van Schär. Normaal gebruik ik gewone mascarpone. Sinds kort heeft Dilea een lactosevrije mascarpone en deze wou ik toch ook even uitproberen.
Ingrediënten
- 100 gram Schär Koekjes Savoiardi
- 250 gram lactosevrije mascarpone van Dilea
- 1,25 dl sterke koffie
- 2 eidooiers
- 1 eiwitten
- 50 gram bloemsuiker
- 1 cl Amaretto
- 1 soeplepel cacaopoeder
Bereiding
- Maak een beslag met de eidooiers, suiker en likeur.
- Voeg hier de mascarpone aan toe.
- Klop het eiwit tot een luchtig schuim en meng het heel voorzichtig onder het beslag.
- Doop de koeken heel kort in de afgekoelde koffie en schik in een schotel.
- Breng tussen iedere laag koekjes een laag aan met de crème.
- Eindig met een laag crème.
- Laat de tiramisu 2 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
- Bestrooi het geheel met cacaopoeder voor het serveren.