Glutenvrij brood met No – Risk meergranen van Dibro
Een lekker glutenvrij brood bakken, het is niet altijd makkelijk. Ook voor mij is het al een hele zoektocht geweest. Deze meergranenmix heb ik recent ontdekt en ik ben helemaal fan. Het is een donkerbrood met zonnebloempitten. Heel lekker van smaak en ook de structuur is beter als ander glutenvrij brood. Het kruimelt veel minder.
Deze meergranen mix van Dibro kan je kopen bij AVEVE. Het is een mix voor een bruin brood met zonnebloempitten. Gemaakt van maïs- en tapiocazetmeel en vrij van tarwe, gluten, lactose, melkeiwit en eieren. En ook geschikt voor het laag Fodmap dieet. Je kan het brood bakken in de oven of in een broodmachine.
Zelf maak ik het brood in een broodmachine. Ik maak altijd een klein broodje omdat ik hier alleen van eet. Hier kan ik dan een 3 tal dagen van eten. Dan blijft het nog lekker vers.
Ik heb een Panasonic met een glutenvrij programma. Hiermee lukt mijn brood iedere keer. Dit is dan ook mijn beste aankoop ooit! Het glutenvrije programma duurt 1 uur en 50 minuten, veel korter als het gewone programma.
Ingrediënten
- 250 gram No – Risk Meergranen van Dibro
- 5 gram droge gist (ik gebruik iets meer droge gist dan vermeld staat op de verpakking, zo word het brood net iets luchtiger.)
- 225 ml koud water
- 15 gram margarine
- 5 gram zout
Bereiding: in de broodmachine
- Doe de ingrediënten in de broodmachine. Start met de bloem, daarna de gist, margarine, zout en tenslotte het koude water.
- Zorg ervoor dat gist en zout elkaar niet raken. Gebeurt dit toch dan verliest de gist zijn werking.
- Selecteer het glutenvrije programma of een programma dat ongeveer 2 uur duurt.
Bereiding: met de hand
- Meng de ingrediënten een 5 tal minuten tot je een homogeen geheel krijgt.
- Vet een bakvorm in en vul deze voor de helft met deeg.
- Laat het deeg rijzen onder een droge doek tot het deeg verdubbeld is.
- Bak het brood 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C.
Heb je dit brood ook al eens geprobeerd?